Menú

Cultura

La cultura també és desenvolupament econòmic i, alhora, progrés de la societat a nivell individual i col·lectiu. Des d'aquest àmbit apostem per la cooperació amb les empreses culturals de la ciutat per assegurar una programació estable al llarg de l'any. Posem en valor el patrimoni immaterial i els esdeveniments culturals a l'espai públic per fer més accessible la cultura i ser una eina d'interacció i cohesió ciutadana. Preservem i enfortim la cultura i el patrimoni cultural com a elements d'identitat i de projecció de ciutat.

Quines accions proposem?

Economia taronja

Integrar les indústires culturals i creatives en els espais ubans (promoció, aspectes urbanístics, fiscalitat, etc.).

Cooperar amb les empreses culturals de la ciutat

Afavorir un marc estable de relació i cooperació amb les empreses i els professionals de la cultura de l'àmbit local, per tal d'establir estratègies conjuntes que puguin enfortir el sector i que els ajudi a desenvolupar els seus projectes a la ciutat.

Assegurar una programació estable continuada al llarg de l'any

Mantenir al llarg de l'any una programació estable i transversal que aculli el màxim de gèneres i disciplines (música, dansa, teatre, circ, arts plàstiques, cinema, etc) i reforçar el paper de la ciutat com a referent de la programació cultural en l'àmbit de la vegueria del Penedès.

Apostar pel patrimoni immaterial i els esdeveniments a l'espai públic

El calendari festiu i cultural de la ciutat és patrimoni de Vilanova i la Geltrú, ens defineix com a comunitat i és un reflex del caràcter de la ciutat. L'espai públic és el seu escenari natural i això en facilita la seva difusió i l'accés de tota la ciutadania, així com dels qui ens venen a visitar.

Manteniment d'equipaments

Manteniment periòdic dels equipaments culturals de la nostra ciutat i obres de millora.

Cultura a l'abast de tothom

Seguir desenvolupant programes i projectes per apropar la cultura a tota la ciutadania i fer d'aquesta una eina de cohesió social i igualtats d'oportunitats.

Apostar per la cultura i el patrimoni cultural com a projecció de ciutat

El marcat caràcter cultural de la ciutat, que podem trobar tan en els equipaments museístics, com en el calendari festiu o les programacions estables, esdevenen un potencial per a la projecció de la ciutat que cal desenvolupar i posar en valor.

Recolzar els festivals que es duen a terme a la ciutat

Els festivals que es porten a terme a Vilanova i la Geltrú tenen una gran repercussió fora de la nostra àrea, representen un pol d'atracció de públic i són una gran eina de projecció exterior. Alhora tenen una repercussió econòmica directa en molts sectors de la ciutat, per tant cal una cooperació i un treball estret de l'administració amb els organitzadors d'aquests esdeveniments.

El Carnaval com a marca de ciutat

Una de les nostres festes més genuïnes i característiques és el Carnaval, la seva repercussió econòmica directa té un pes important a la ciutat, i per les dates en què se celebra representa també un element desestacionalitzador del turisme.

Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord