Menú

Espai públic

L'espai públic és on es desenvolupa la major part de l'activitat i la convivència ciutadana. Apostem per dignificar l'espai públic incrementant-ne el seu manteniment, millorant-ne l'enllumenat i dotant-lo de més espais i mobiliari per a l'oci i el gaudi de la ciutadania.

Quines accions proposem?

Facilitar els actes i esdeveniments a l'espai públic

Donar suport als organitzadors d'actes a l'espai públic a través de l'assessorament, de la facilitació d'espais que garanteixin les mesures Covid-19 i de mesures complementàries.

Potenciar la Unitat de Serveis Municipals

· Blindar la Unitat de Serveis Municipals com a servei públic essencial per al manteniment de la ciutat.

· Incrementar la plantilla de la USM amb llocs de treball qualificats i assumir la gestió de serveis públics actualment externalitzats.

Implantar el nou model de recollida de residus

· Crear llocs de treball qualificats associats al nou model de recollida.

· Potenciar la incorporació de persones vulnerables al mercat de treball en les noves contractacions associades al nou model de recollida.

Modernització de l'enllumenat públic

Resoldre definitivament i de forma global i no parcialment, l'impuls a la modernització de l'enllumenat públic amb criteris d'eficiència i estalvi energètic, digitalització i altres mesures, per donar impuls a l'àmbit de les energies i alhora posar fi a la situació precària d'aquest servei. Iniciar al 2021 i desenvolupar anualment, amb possibilitat d'accedir a possibles recursos que es puguin mobilitzar vinculats amb estalvi i eficiència.

Estat de les infraestructures de serveis

Revisió de l'estat actual de les infraestructures de serveis de la ciutat (distribució d'energia, telefonia, fibra, etc.) per resoldre les problemàtiques i dèficits conjuntament amb les empreses, i detectar mancances, necessitats futures, etc.

Prioritzar la contractació d'empreses i cooperatives locals en els projectes d'espai públic

Donar preferència a empreses locals en els contractes menors relacionats amb projectes d'espai públic (jardineria, platges, activitats, etc.).

Suport als establiments de restauració en l'aplicació de les mesures Covid-19

· Flexibilitzar les previsions relatives a les terrasses per compensar les restriccions derivades de les mesures Covid-19.

· Facilitar l'obertura de nous establiments amb terrassa.

Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord