Menú

Innovació, robòtica i coneixement

Neàpolis és l'espai de referència en la innovació, la tecnologia i el coneixement, un àmbit en què Vilanova i la Geltrú vol liderar econòmicament. És un centre clau en la promoció d'aquest àmbit econòmic, en l'acolliment de congressos, l'atenció a les empreses emergents i el desenvolupament estratègic de la ciutat en relació a l'àmbit econòmic del país.

Quines accions proposem?

Metodologia Living Lab

Incentivar la metodologia living lab com a model innovador en les  diferents fases de desenvolupament de productes i serveis que es generin a la ciutat.

Fòrum d'innovació Local

Evolucionar el Fòrum de la Innovació Local com a espai participatiu i executiu on els diversos agents de la quàdruple hèlix puguin cocrear  solucions a través de metodologies participatives

Manifest de la Innovació Local

Avançar el Manifest de la Innovació Local com a marca local per construir el desplegament i impuls de la innovació de ciutat a través de tots els col·lectius actius a la ciutat.

Servei de Relacions Europees i Internacionals

Reforçar, amb mitjans i personal, el Servei de Relacions Europees i Internacionals per oferir l'oportunitat a empreses i emprenedors locals de participar en projectes finançats per l'EU, així com resoldre reptes de la ciutat gràcies a la participació en projectes europeus.

VNG Iot Aliança

Crear “VNG IoT Aliança” plataforma per agrupar, coordinar i donar a conèixer empreses, grups de recerca universitaris,  i emprenedors locals en matèria de IoT (Internet de les Coses) i sensorització promovent projectes pilot per resoldre reptes de ciutat per fomentar la seva comercialització i implantació en sectors i territoris.

Projectes àmbits Salut i del Media  - tecnologia 5G

Liderar i coordinar projectes a escala nacional en els àmbits de la Salut i dels Media mitjançant tecnologia 5G per potenciar les empreses tecnològiques locals i generar un context atractiu per a l'atracció de noves empreses d'alt valor.

Crea&Play

Fixar el talent local generat per l'EMAID i la UPC mitjançant el Crea&Play, un espai de testatge de la gamificació, la realitat virtual i augmentada (RV/RA).

VRLab

Promoure la creació del VRLab que posicioni Vilanova com a referent de realitat virtual en l'àmbit nacional li internacional.

Espais de treball per a empreses i emprenedors

Ampliar el suport a empreses i emprenedors oferint més espais de treball (el cowork, el viver i l'hotel d'empreses de Neàpolis), amb més capacitats tecnològiques que afavoreixin noves activitats econòmiques i nous models de treball.

Generació d'startups

Generar startups de nova creació mitjançant programes específics especialment derivats de projectes europeus concedits, com els actuals MedGAIMS (gamificació turística), PECT (benestar i envelliment  o el programa Treball Talent i Tecnologia.

VNG coneixement

Facilitar l'intercanvi de coneixement amb la plataforma VNGConeixement,  incorporant noves capacitats formatives, immersives, audiovisuals i interactives.

App VNG

Fomentar campanyes permanents per a  la digitalització d'empreses, el primer sector, comercial i de restauració a través de l'aplicació AppVNG.

Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord