Menú

Ajuntament

En aquest temps de pandèmia ens hem adonat que des de l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament es te poca via directa amb les diferents empreses i establiments comercials de la ciutat. Històricament, moltes polítiques de dinamització econòmica s'han cedit a les associacions i col·lectius organitzats i des de l'Ajuntament cal exercir un major lideratge.

Quines accions proposem?

Comunicació directa

Per tal d'informar directament de tot allò que els afecta i de tots aquells projectes que com a Ajuntament es desenvolupen.

Treball conjunt

Apostar per l'associacionisme dels agents socioeconòmics dels diferents sectors, per tal de comptar amb interlocutors organitzats que ajudin a la presa de decisions de les polítiques i campanyes econòmiques que des de l'Ajuntament es desenvolupen i es volen impulsar.

Diàleg socioeconòmic

L'aposta pel diàleg social com a mètode de concertació de polítiques amb els agents socials i econòmics de la ciutat. Articular-ho a través d'un espai propi. Un espai “ad hoc” amb organitzacions empresarials i sindicals representatives, que pot ser compatible amb un consell més ampli, on hi siguin representades el conjunt d'entitats socials de la ciutat.

Baròmetre de ciutat

Creació d'un baròmetre de ciutat. Eina demoscòpica sobre la situació social i econòmica per conèixer l'estat de la ciutat a nivell econòmic i social i la seva evolució serialitzable.

Desenvolupar aspectes d'economia circular

Economia blava: Potenciar el Port com a gran espai d'activitat econòmica, integrat a la ciutat.

Suspensió de contractes no prestats a causa del Covid-19

Suspensió de contractes municipals per serveis que no s'han pogut prestar a causa de la pandèmia, i indemnitzar la suspensió a empreses contractistes a canvi de què preservin llocs de treball.

Treball digne

Apostar estratègicament pel treball digne, entès com un conjunt d'eines i instruments que facilita i posa a disposició l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. L'objectiu és aconseguir un model productiu compromès amb el medi ambient, sustentat en ocupació de qualitat i amb drets, amb igualtat d'oportunitats i no discriminació. Un model que aposti per empreses i sectors diversificats, dinàmics, amb R+D+I, formació i qualificació professional; que permeti satisfer les necessitats materials de les persones.

Definició llocs de treball

Definició dels llocs de treball per donar resposta a les noves necessitats i a les noves formes de treball.

Equipar l'organització municipal en la situació derivada de la pandèmia

Fer seguiment de les necessitats d'eines informàtiques per treballar remotament: adquirir nous ordinadors i equips multimèdia, adaptar una sala per fer videoconferències múltiples.

Avançar en la tramitació de procediments electrònics

· Aprovar una Ordenança Electrònica.

· Avançar en la implementació de procediments electrònics en els organismes autònoms i altres ens que es relacionen amb l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Millorar la comunicació entre ciutadania i administració local

· Crear noves aplicacions i eines digitals, per facilitar la comunicació de queixes, incidències i suggeriments, tot reduint el temps de resposta i fent-ne un seguiment més acurat.

· Buscar noves aplicacions informàtiques que facin més àgil i senzilla la gestió de la informació generada per l'Ajuntament, i també la consulta per part de la ciutadania.

Reivindicació del factor treball

Reivindicar el factor treball pel seu valor estratègic per a la vida humana i el benestar. Apostem per crear nous treballs, més humans, sostenibles i cooperatius. Una ciutat on les empreses, persones autònomes, emprenedores, projectes d'economia social i solidària i teixit productiu en general, posen el seu talent, capacitats i tecnologia al servei del desenvolupament local, amb dinamisme social, econòmic i comercial.

Coordinació interna

· Continuar amb les reunions tecnicopolítiques periòdiques i els grups de treball específic pels diferents projectes i línies de treball que sorgeixin.

· Coordinació també amb la resta d'àrees i regidores de l'Ajuntament i ser presents a les diferents comissions tècniques.

Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord