Menú

Mobilitat

El concepte de ciutats i el concepte de mobilitat ha canviat profundament en els últims anys. Apostem per consolidar el projecte del centre a les persones per dotar-nos de més espais públics per a la convivència i el gaudi. Creiem que cal reduir la mobilitat del vehicle privat i potenciar el transport públic i col·lectiu. Facilitarem la mobilitat sostenible i incrementarem més carrils bici i més punts de càrrega de vehicles elèctrics per tota la ciutat. Al mateix temps, cal millorar els accessos a la ciutat per evitar accidents o aglomeracions.

Quines accions proposem?

Consolidar el concepte “al centre les persones”

· Implantar la pacificació al centre, reduint el pas de vehicles privats, donant més espai urbà a les persones, afavorint la qualitat de vida dels veïns, i potenciar el petit comerç de proximitat.

· Donar compliment al que s'estableix en l'informe peritatge sobre les intervencions de 2009/2010 emmarcades dins el Projecte d'Intervenció Integral del Nucli Antic.

· Millorar i ampliar els espais destinats a vorera, per dotar l'accessibilitat necessària als vianants i afavorir aquest tipus de desplaçaments en itineraris principals.

· Dotar de més espais de càrrega i descàrrega regulats avaluant les necessitats existents dels comerços del centre, per fer també més sostenible el repartiment de mercaderies.

· Seguir implantant la reducció de 30 km/h. en espais de més trànsit i 20 Km/h. en carrers de plataforma única, on s'ha de conviure amb vianants i bicicletes.

Incentivar l'ús del transport sostenible

· Implantar a tota la ciutat més punts de carregadors per vehicles elèctrics, per aconseguir una xarxa uniforme de càrrega ràpida i semi ràpida que arribi tota la ciutadania.

· Fomentar la recuperació de la confiança en l'ús del transport públic, aconseguint que aquest transport urbà arribi a tots els punts de la ciutat d'una manera ràpida i segura, seguint estrictament criteris de transport sostenible de baixes emissions o d'emissions zero.

· Fomentar l'ús compartit de vehicles d'emissions zero, facilitant a les cooperatives o empreses públiques o privades la seva implantació a la ciutat.

· Creació de nous carrils bici de gran recorregut en eixos principals nord-sud i est-oest, que comuniquin efectivament la ciutat. Ampliar i connectar la xarxa de carrils bici existents i els itineraris de nova creació, així com la connexió amb polígons industrials i municipis propers.

· Fomentar els desplaçaments amb bicicleta i vehicles de mobilitat personal amb campanyes especifiques, aparcaments segurs, etc.,  per evitar els desplaçaments amb vehicles privats amb motor de combustió, pel seu impacte mediambiental i per la seva ocupació a l'espai urbà.

Adequar accessos a la ciutat

· Ampliar el nombre d'aparcaments dissuasius al voltant de al ciutat, i crear itineraris per a vianants de connexió amb el centre, o fins als punts d'interès.

· Millorar les rotondes d'accés a la ciutat, per fer compatible l'ús exclusiu per a vehicles que tenen actualment, amb els vianants i les bicicletes, sempre tenint en compte que a l'altre costat d'aquest punts també hi ha ciutat o serveis indispensables.

· Adequar  i millorar els entorns escolars i la seguretat dels camins escolars, evitant els vehicles de combustió al voltant de les escoles, equipaments esportius i centres cívics.

· Crear accés directe per ambulàncies i urgències a l'Hospital de Sant Antoni i la comissaria de Mossos d'Esquadra, per les sortides i entrades dels vehicles dels cossos de seguretat.

Facilitar la mobilitat als polígons d'activitat econòmica

· Incorporar mobilitat als polígons d'activitat econòmica, facilitant la transformació i modernització de l'activitat dels nostres polígons d'activitat econòmica cap a un nou model sostenible, impulsant infraestructures de mobilitat, promocionant l'eficiència energètica, promovent simbiosi industrial i cooperació entre les empreses que hi conviuen i potenciant sectors d'activitat econòmica prioritaris per a l'estratègia econòmica del Garraf, promovent ocupació de qualitat i de valor afegit.

· Elaborar plans de mobilitat sostenible als polígons d'activitat econòmica per diversificar, ordenar i pacificar les hores punta d'entrada i sortida de la feina, evitar aglomeracions i millorar la qualitat de l'aire.

Millorar mobilitat

Renovació de tota la senyalització d'accessos de polígons, turística i d'altra, que es troba desfasada i desactualitzada.

Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord